Black Door Gallery: Carl Johan Eriksons dokumentära verk

24 november, 2018 - 15 december, 2018

Som årets sista utställning visar Black Door Gallery Carl Johan Eriksons dokumentära verk ”Tank 1-46”. Den är ett exempel på fotografin som ett verktyg för att synliggöra skeenden som i sin särskildhet ändå är en tydlig del av en större förändring. I det här fallet en krympande väckelserörelse i vårt land.”Tank 1-46” är en fotografisk dokumentation av de dopgravar som finns i pingstkapellen och kyrkornas golv för denna centrala ceremoni inom väckelserörelsen: dopet.
Black Door Gallery visar hans arbete med början lördag 24 november kl 11-15.
Detta är en dokumentation i imperfekt, om något försvinnande, eftersom alltfler pingstkapell läggs ner. De flesta bilder som ingår i hans arbete finns inte ens kvar idag. På så sätt beskriver Carl Johan Erikson en större förändring här i Sverige. Om ett land som inte längre är.

Det kan kanske vara av intresse att veta att Jan Håfström skrivit efterordet till fotoboken “Tank 1-46” av Carl Johan Erikson. Håfström som nu på lördag är extra intressant för oss i Örebro med den nya utställningen “Barnet i Tornet” som öppnar samma dag på Örebro slott.
Utställningen pågår mellan 24/11 och 15/12.
Carl Johan Erikson kommer att närvara under lördagens vernissage.

Varmt välkommen!
Vännerna på Black Door

Bio: Carl Johan Erikson är konstnär; han har ofta arbetat med konceptuella dokumentationer av praktiker, fenomen och artefakter i frikyrkliga miljöer och kontexter. På OEI editör har Erikson tidigare utgivit böckerna Thirteen Healed Bodies (2011) och Armageddon – the End. A topographical survey (2013).