Black Door Gallery – På spaning efter ett annat Europa med Stefan Bladh

15 februari, 2020 - 29 februari, 2020

Hidden Kingdom är namnet på Stefan Bladh nya utställning som från och med lördag 15 februari visas på Black Door Gallery. Stefan kommer att närvara under vernissagen.
2012 ställde han senast ut på galleriet med sin utställning “The Family“, som liksom “Hidden Kingdom” även blivit en uppskattad fotobok.

Om “The Family” handlade om en marginaliserad nomadfamilj från Turkiet och deras livsvillkor i ett Europa med gränser, är hans nya utställning en gränslös och personligare resa genom särskilt de östra delarna av världsdelen. Hans bilder har en filmisk koncentration som om de frusits mitt i ett skeende, och vars möjliga linjära narrativ inte är det viktiga. Bilderna förmedlar snarare en sorts tidlös mänsklig närvaro med en stark magisk laddning. Bilderna har en dämpad sepia-tonad sordin i ytan som understryker den drömska stämningen av att stanna upp och kanske hitta något av sig själv i en helt främmande miljö eller trakt där man först känt sig helt förlorad i något större.

Boken “Hidden kingdom” släpptes på tyska Kerber Verlag och på svenska Nouvel Publishing 2017 och nominerades till svenska fotobokspriset 2018. “The Family” kom redan 2010 ut i bokfrom.

Utställningen pågår 15/2 – 29/2. Vernissageöppet kl. 11-15 på lördag.

Varmt välkomna!
Vännerna på Black Door