Camilla Engman på F2BlackDoor

30 september, 2023 - 14 oktober, 2023

Olika lika kan man kanske säga om Camilla Engmans bildskapande – igenkännlig både som uppskattad och hyllad illustratör, inte minst av barnböcker, och lika framlyft som bildkonstnär.
Nu gästar hon oss på F2BlackDoor från och med lördag den 30 september och tre veckor in i oktober.
Hennes bokillustrationer är fulla av fantasi och lekglad gestaltning, härligt mottagliga för såväl unga som äldre ögon.
I bildkonsten blir tonen annan: drömsk och skevande, skärskådande, djupt oroande men lika ofta befriande. Och med en smak av salt humor.
Hennes teman famnar om hur det är att vara människa, inte minst i en samtid som är milt uttryckt oroande. Det är inte det rosamolniga och söta hon låter oss möta i berättelsen om homosapiens, utan om alla tillkortakommanden bakom stora drömmar och vår förmåga att hela tiden sätta den förträffliga människan i första rummet, resten av jordklotet och dess innevånare i det andra.
Hennes bildvärld fylls av alla de genomkorsande tankar vi ofta snuddar vid, insikter, drömmar, fantasier och vardagens glipor, både de hopplösa och den morgonrodnad vi ibland kan ana. Dystert? Nej men ett bildligt reningsbad, även i färgskala och figuration, och som inte sällan använder samma tilltalston som Roy Andersson i sina hyllade filmer om människan och det (o)mänskliga.

Vernissage 30/09 kl. 11-15, konstnärsamtal kl.12.30
Öppet ons.-torsd. Kl. 16-18
Lördagar kl. 11-15

Varmt välkommen!
Vännerna på F2BlackDoor