Anders Hambraeus

Hemsida: www.andershambraeus.com
Facebook: https://www.facebook.com/anders.hambraeus
Epost: anders@hambraeus.se
Telefon: 0703 446 643

Verksamhet: /

Anders Hambraeus är född 1961 i en liten by utanför Orsa i Dalarna och utbildad till skådespelare på KV:s Teaterverkstad och Teaterhögskolan i Stockholm. Han har läst Teatervetenskap 40 p på Stockholms universitet.

Anders har arbetat som skådespelare i över 30 år och var 1996–2019 fast anställd vid Örebro Länsteater (Örebro teater) där han gjort över femtio pjäser genom åren och över hundra karaktärer om man räknar med alla dubbleringar. Bara i monologen ”Jag är min egen fru” gestaltade han över 40 rollkaraktärer. Han har också arbetat på bl.a. Göteborgs Stadsteater, Jupither Josephsson Theatre Company, Riksteatern, Dramaten och Västmanlands Teater.

Under 2022 är Anders aktuell i ”Jekyll vs Hyde” på Örebro Teater.

“Att vara skådespelare är ett fantastiskt yrke! Fantastiskt och svårt och roligt och konstigt!”

Jag är född 1961 i en liten by utanför den lilla ”staden” Orsa i Dalarna.

Min mor är politiker och min far var präst så jag tänker att det måste vara det perfekta arvet för att bli skådis! Har, enligt dem, alltid ”hållit på” och jag vet att jag kunde ägna timmar åt förberedelser när jag skulle leka t.ex. sjörövare: fixa ”kostym”, göra ”scenografi” dvs. bygga om sängen till en båt och så vidare. Så det har väl funnits där.

Jag vill att Teatern ska vara det som Gud borde vara, om han finns!

SE oss, FÖRSTÅ oss och FÖRLÅTA oss.

På teatern ska vi kunna SE och känna igen oss även i den mest fruktansvärda människa, FÖRSTÅ varför vi är det och FÖRLÅTA oss att vi är det så att vi kan bli ”bättre”.

Och sen ska det vara förbannat underhållande också! Teater får vara hemsk, äcklig, motbjudande, underbar. Men den får inte vara tråkig!

Och det är en fantastisk, svår, rolig och konstig arbetsuppgift.

Kolla gärna in min hemsida: www.andershambraeus.com