Catarina Hällzon

Hemsida: www.catarinahallzon.se
Facebook: catarinahallzonjewellery
Epost: mail@catarinahallzon.se
Telefon: 070 401 31 11

Verksamhet: /

Jag är konsthantverkare och jobbar med smyckekonst och föremål. Naturen är en viktig del i både mitt liv och mitt arbete. I ett alltmer urbaniserad Sverige förskjuts vår kunskap om naturen till enstaka upplevelser som begränsas hårt av bristen på tid och vardaglig närhet. Ett tillvaratagande som många behärskade för inte så länge sen är nu på väg att falla i glömska. Vi behöver inte kunna själv i det konsumerande samhälle vi utvecklar. Mina smycken ifrågasätter det.
Med utgångspunkt i samtida smyckekonst och genom oväntade materialval ifrågasätter jag redan befästa värdegrunder och förenar i nya uttryck. Min stora styrka är min förmåga att se ett material och förvalta dess inneboende egenskaper. Jag har också möjlighet och förmåga att lyfta upp traditionella kunskaper och visa på fenomen/händelser genom mina val av arena och material. Jag jobbar i en föränderlig process som ständigt är under konstruktion. Nya upplevelser genererar nya uttryck. Jag tror på de möjligheter som föds när jag tar hand om tillfällen som livet erbjuder.

Det är ett spännande faktum att människan redan för tiotusentals år sedan valde att smycka sig med troféer från livet, att vi sedan hållit fast i den traditionen och fasetterat den ytterligare gör smyckekonsten till en mycket utmanande uttrycksform idag.

Jag har en Masterutbildning från Konstfack metallformgivning/ädellab och jag är utbildad i ämnesdelen för slöjdlärare mot trä- och metallslöjd. Jag jobbar med kulturkraft Örebro och skapande skola projekt. Jag håller även kurser i silversmide i min egen verkstadsateljé under året och på Fridhems folkhögskola några veckor varje sommar.

Jag är representerad på Nationalmuseum, MAD Museum of Arts and Design NY och Örebro länsmuseum bland andra. Du hittar mina smycken i min webbutik,på Konsthantverkarna i Örebro och Stockholm. Jag representeras av Galleri Platina i Stockholm.