Eva Nestell

E-post: eva@artbynestell.se
Telefon: +46(0)735128470
Instagram:@evanestell
Hemsida: www.artbynestell.se

Verksamhet:

Känslan av att vara helt fri i skapandet, utan några “måsten” i den kreativa processen ger mig liv och energi. I mina bilder vill jag förmedla dramatiken i en upplevelse, skönheten i en form eller färg, eller mystiken kring det okända.

Ibland föds ett motiv som en blyertsskiss och växer sedan fram digitalt med hjälp av dator och ritplatta. Jag använder ofta en teknik som kallas Matte Painting som kort förklarat är konsten att skapa detaljerade scener och motiv genom en kombination av digital målning och fotomanipulation. Andra gånger arbetar jag med renodlade grafiska illustrationer som jag ritar digitalt.

Mycket av min konst är på olika sätt inspirerad av rymden och universum. Jag är både en inbiten science fiction-fan men också mycket vetenskapligt intresserad och min konst speglar ofta människans drivkraft att utforska det okända och det eviga sökandet efter vårt kosmiska ursprung. Andra gånger finns det en personlig historia bakom motiven och då, i synnerhet, fungerar mitt skapande som terapi, en ventil där känslorna få komma ut och ta form.

Alla motiv trycks i små upplagor om 3-10 tryck, numrerade och signerade, och finns att beställa direkt från mig. På Art by Nestell’s webbplats samt mitt Instagramkonto hittar du alla mina alster.