Jessica Andrenacci

Telefon: 076 225 05 56
E-post: jessicaandrenacci@yahoo.it

Verksamhet: /

Det som främst kännetecknar mig är min höga energinivå, min nyfikenhet och positivitet. Jag är snabb och orkar mycket. Jag trivs i ett sammanhang där det finns mycket som jag kan engagera mig i. Jag är ganska uthållig och brukar anstränga mig för att avsluta saker jag påbörjat, även om de bjuder på utmaningar längs vägen. Som medarbetare kan jag bidra med engagemang, resurser och motivation inför utveckling.

Idag frilansar jag som dansare, koreograf och danslärare. Jag har 17 års erfarenhet av nutida dans och improvisation både som fast anställd på Regionteater Väst i Borås och i olika projekter med olika samarbetspartner och i samband med olika konstformer. Jag har koreograferat några föreställningar och jobbat nära publiken i interaktiva dansföreställningar. Förutom det har jag också arbetat som koreografassistent, mentor för unga dansare, repetitör och projektledare. Jag har också flera års erfarenhet av undervisning i nutida dans, improvisation och komposition.

Jag är född i Porto San Giorgio, Italien och har studerat vid Music, Art & Show Institutet, interdisciplinär högre utbildning i scenkonst i Milano.
Jag flyttade till Sverige för att dansa för Lena Josefsson, Kompani Raande-Vo i Örebro. Mellan 2010 och 2021 har jag varit tillsvidareanställd som dansare på Regionteater Väst i Borås. Jag har arbetat under den konstnärliga ledningen av Camilla Ekelöf och Monika Milocco. Jag har dansat i föreställningar koreograferade av: Örjan Andersson, Helena Franzén, Mari Carrasco, Martin Forsberg, Heidi Vierthaler, Camilla Ekelöf, Maria Ulriksson, Israel Aloni och Lee Brummer, Satoshi Kudo och Stina Ahlberg, Kasper Ravnhoj och Noora Hannula.

Under 2014-2015 har jag dansat för Alexander Whitley Dance Company i London och spelat föreställningar på turné i Europa och Indien.

Idag frilansar jag och jobbar som dansare bland annat för Magma Dance, koreograf Helena Franzén och för Gala Dance Bergslagen, koreograf Ellinor Ljungkvist. Jag arbetar med berättare Maria Sedell och tillsammans har vi skapat en plats specifik föreställning 2413steg som just nu turnerar i Örebro län. Läs mer på www.sedell.se