Lisa Lager

E-post: lisalagerart@gmail.com
Telefon: 070-1515999
Instagram: @lisalagerart

Verksamhet: /

Lisa Lager är boende i Kopparberg och mest igenkänd för sina detaljrika akvareller. Dessa målningar berättar om människor och platser -ofta med bygdehistoria. Underlaget för målningarna utgår från intervjuer och ibland från protokoll ur arkiv. Målningarna har ofta ett syfte eftersom de reproduceras i olika trycksaker. En del av målningarna har även en berättande text och den återspeglas i de målade detaljerna.

Ett av hennes mest populära verk är en stor akvarell över Kopparbergs Marken, som trycktes på vykort och affischer och som finns i många av kommunens inrättningar och privata hem.
Fler målningar i den genren är “Biskops-Arnö” “Skoklosterspelen” Grythyttan Sommar” “Grythyttans julmarknad” “Löafesten” “Festspelen i Ramsberg” “Tivedstorp” och senast “Fornaboda travbana”.

När Örebro kommun skulle ha den första sommarutställningen i Naturens Hus i Örebro 2006 ställde hon ut tovade tavlor där. Då hade hon redan varit aktuell med sådana på Väsen upplevelsevandring i Kilsbergen och i lokala utställningar. Hösten därefter deltog hon i Tovningsutbildningen Filt och Form (två terminer) på Gotlands fhsk i Fårösund. Hon öppnade galleri på Fårö och startade sitt företag Gotland Wool Art. På samma folkhögskola deltog hon också på kursen Skrivarlinjen (två terminer). Lisa stannade på Gotland i sju år.
2016 köpte hon sitt hus norr om Kopparberg, och har inrett det genom att gestalta Bergslagens flora och fauna med mosaik på 10 kvadratmeters väggyta. Mosaiken importerades från Japan på 60 och 70-talet och därefter hamnade det mestadels på grytunderlägg och terapiföremål innan Lisa köpte in dem på loppisar, rensade, sorterade och återanvände. I Vinterspår 2024 deltog hon med mosaikstycken för första gången. Lisa har även deltagit i Konststigen i Hörken vår till höst 2021. Då med en grusmosaik med namnet Laxtjärn.

Hennes alster är en hyllning till naturen, historien och människorna i Bergslagen.