En miljard kronor till kultur och idrott till följd av coronavirusets effekter

Medel till kulturen, 500 miljoner kronor, kommer att tilldelas verksamheter som förlorar intäkter till följd av begränsningen av offentliga tillställningar. Även mindre evenemang påverkas av Folkhälsomyndighetens riktlinjer och av allmänna beteendeförändringar. De som ska kunna få stöd är både stora och små aktörer som är verksamma inom kultursektorn. Organisationsformen ska inte spela någon roll för att kunna få stöd. Statliga institutioner omfattas inte, men deras situation följs noga.

Samma belopp, 500 miljoner kronor, har redan börjat administreras till idrotten. Kulturens pengar har haft en beslutsväg via EU, men torsdag vecka 17 kommer beslut tas av regeringen. Direkt därpå kommer Kulturrådet ut med direktiven för fördelningen till de olika regionerna i landet.

Mer konkret information finns att finna på

https://www.regionorebrolan.se/sv/Regional-utveckling/

Här på vår hemsida kommer The Art of Sweden tillhandahålla ett ”länkskafferi för kulturarbetare i Coronatider” med länkar till olika myndigheter, artiklar mm.

Denna kommer vi att uppdatera löpande allt eftersom vi får viktig information.

Vet Du som medlem något som Du vill dela med dig av så maila vår webmaster Susann Rickan så bifogar hon det till länkskafferiet.

Marie Johansson Gadde

Ordförande i The Art of Sweden