Kulturnyheter från Lindesberg v. 5

Sommarens utställningar på Perssons magasin
Perssons magasin i Västra Löa presenterar även i sommar konstutställningar med första vernissage 9 juni då Britta Mårds, Sami Rahkonen och Ann Björk (bilden) ställer ut.

Finska förvaltningsområdets vårprogram
Kulturkväll med finskt 50-talstema. Bergslagens finska kvinnors berättelser. Finsk film i samarbete med Lindesbergs Filmstudio. Det är några av evenemangen i Lindesbergs kommuns finska förvaltningsområdes vårprogram 2018.

Kommande konserter på Hillstreet i Lindesberg
Ett sibiriskt band för ett tisdagsgig, Åskpunk på långfredagen och Vårskrik i maj för 13:e året i rad. Det händer mycket på kultur- och musikhuset Hillstreet i Lindesberg – en arena för bland annat konsertevenemang på Kullgatan 1 i Lindesberg.

Vårprogrammet i Ljusnarsbergs kammarmusikförening
Två skolkonserter med Lönnebergakvartetten (bilden) 14 februari. Vacker musik för flöjt, viola och harpa 10 mars. Bulgariska körklanger med Vokalensemblen Perunika 17 mars. Sagor från Syrien och Europa 21 april. Vårprogrammet i Ljusnarsbergs kammarmusikförening – hela Bergslagens musikförening – bjuder på ett brett musikaliskt spektrum, meddelar föreningens ordförande Thomas Lundkvist.

Läs mer på lindekultur.se