Rapport från Medlems och inspirationsdagen den 18/11

Medlems och inspirationsdagen för The Art of Sweden blev en givande och intressant dag på Föreningarnas Hus i Örebro. Vi var ca 15 st som tog tillfället i akt att låta oss inspireras av föreläsningarna och delta i de givande samtalen.

Susann Rickan, vår webbmaster inledde med att berätta om vad som krävs för att vi ska kunna sprida information på nätet på bästa sätt. Du hittar presentationen här på webbsidan genom att Logga in > Föreningsdokument.
Sedan traskade vi över till Konsthallen för att uppleva Ellinor Ljungkvist´s performance”It´s OK to be slow”. En föreställning som ställde många frågor och lämnade svaren till oss själva.
Tillbaka väntade smarrigt fika och Peter Bryngelsson. Peter, med 45 år inom musiken med band som Ragnarök, Urban Turban, Kung Tung m.fl. samt 1900 konserter i nio länder, 22 fullängdsplattor, musik till 35 filmer och 60 teateruppsättningar”, öste” ur sitt rika källa av erfarenheter, anekdoter och personliga betraktelser över sakernas tillstånd i Sverige och världen.
Peter Ekström, konstnär, författare och rektor på Örebro Konstskola, gav likt ”Spanarna” en vision om konsten och konstens aktörer om sisådär 70 år. Allt var inte bättre förr, och det kommer nog inte att bli sämre – men annorlunda…Och det är vår stora utmaning, att anpassa sig och förhålla sig till den kommande utvecklingen. Nöjda och berikade vandrade vi så hem(eller till bilen) i den lite kyliga höstkvällen.
Missa inte nästa gång vi arrangerar nästa medlemsdag/Styrelsen för The Art of Sweden.