Toppförfattare till Litteraturens lördag 19/11

“Litteraturens lördag” i Örebro kan locka med flera stora författarstjärnor även i år. En av dem är kände utrikeskommentatorn Stig Fredrikson, en av de mest framstående kännarna av Ryssland och Putins politik. Hans nya bok tar upp hur regimkritikerna – i dagarna också nobelprisbelönade – formulerar sin kamp.
Det är också klart att Lena Andersson kommer med sin nya, uppmärksammade ”konspirationsroman” – hennes tolkning av Sveriges största mordgåta, Palmemordet, med namnet ”Koryféerna”.
Klar är också Klas Östergren som påverkat en generation läsare med sin trilogi kring den mytiske Henry Morgan. Nu i dagarna kommer den nya boken ”Större trygghet aldrig fanns”, som också har sin upprinnelse i ett mord, men ett fiktivt sådant.
Alla tre författarna framträder i längre program, tillsammans med Örebros deckardrottning Anna Jansson.
Bland många andra seminarier märks ”skomakardottern” Birgitta Lindqvist och den populära skrivande polisen och kriminalteknikern Anna Jinghede.

Litteraturens lördag innehåller också en veritabel ”bokmässa” med stort antal utställare och därutöver en mängd framträdanden och boksläpp av länets författare. Det är de och deras många läsare som är grunden för denna bokdag, den sjätte i ordningen och länets största litterära evenemang. Det arrangeras av Samfundet Örebro Stads -och Länsbiblioteks vänner och liksom förra året i nya Kulturkvarteret i Örebro. Dagen invigs av landshövding Maria Larsson.

– Vi hoppas på en ny, härlig och givande dag i bokens tecken, för alla författarna och deras läsare i länet, säger projektledaren Martin Dyfverman.

Läs mer på litteraturenslördag.se/

Läs mer på Facebook