2-3 projektledare för kompetensutveckling inom Scenkonst, Musik samt Bild och Form

Kulturakademin har beviljats tre olika projektstöd av Kulturrådet och söker därför 2-3 projektledare för kompetensutveckling inom Scenkonst, Musik samt Bild och Form.

Kulturakademin är en resurs för kompetensutveckling inom områdena Scenkonst, Musik, Audiovisuell media samt Bild och Form. Kulturakademin erbjuder behovsbaserad och nischad kompetensutveckling genom ett digitalt och fysiskt utbud av aktiviteter, för att möta branschernas kompetensbehov.

Arbetssättet är projektorienterat och ska vara digitalt, innovativt och målgruppsstyrt. Du ansvarar för att genomföra fortbildningsprojekt inom Scenkonst, Musik eller Bild och Form utifrån kriterierna i ansökan. Arbetet består bland annat av att planera, budgetera, genomföra, leda och slutrapportera projektet. Du ska ha kunskap inom något av ovanstående konstområden.
Arbetet som projektledare ställer stora krav på ett situationsanpassat arbetssätt och kommunikation. Det innebär också nära samarbete med alla medarbetare och intresseorganisationer inom Kulturakademins nätverk, både nationellt och internationellt.

Vi söker dig som har:

Minst 3-årig gymnasieutbildning med relevant påbyggnadsutbildning inom projektledning, pedagogik eller motsvarande.
Dokumenterad erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning som chef, projektledare eller producent i större projekt/företag.
Goda språkkunskaper i svenska och engelska.
Digital kompetens.
Pedagogisk kunskap och erfarenhet av att planera kurser samt workshops.
Ett genuint intresse och engagemang för konst och kultur i allmänhet.

Som person har du god förmåga att samarbeta, leda dig själv och andra och du är skicklig på att kommunicera med olika typer av människor. Du ser till helheten samtidigt som du arbetar strukturerat och lösningsorienterat. Du har intresse och drivs av att jobba med övergripande förbättringar och utveckling av processer. I det dagliga arbetet används ett flertal system för digital distribution, planering, webbhantering, budgetering m.m. vilket förutsätter att du har god digital kunskap.
Tjänsten är mestadels förlagd till dagtid, men innefattar även en del arbete kvällar och helger, samt resande. Kulturakademins bas är i Göteborg men vi ser gärna sökande från hela landet.

Anställningsform: Projektanställning
Anställningens omfattning: 50 % – 100 % hösten 2022-våren 2023
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Ref. nr. 4.
Ansökan skickas till: ansokan@kulturakademin.com
Sista ansökningsdag: Ansökningar behandlas löpande

Läs mer om Kulturakademin på www.kulturakademin.com

Cultural Training Programme
for professionals in performing arts,
music and audiovisual media

Sassa Wickman
Projektledare/
Utbildningsansvarig

United Spaces, Pumpgatan 1
417 55 Göteborg
+46(0)706 16 14 87
sassa@kulturakademin.com
www.kulturakademin.com

Kulturakademin bedriver kompetensutveckling
för professionellt yrkesverksamma inom scenkonst,
musik, audiovisuell media samt bild & form med stöd
från Västra Götalandsregionen.