Dans- och performancekonst i Örebro

Dance & Performance Art

Foto Anna Ljungkvist, dansare Ellinor Ljungkvist

Dans- och performancekonst är ett initiativ taget av Ellinor Ljungkvist, dansare och koreograf, i samarbete med dansaren Maria Svensson. Båda ursprungligen ifrån Örebro men har de senaste tio åren studerat och bott utomlands på grund av högskoleutbildningar i London, Österrike, Tyskland och Irland.

Idén bakom detta initiativ grundar sig i att utveckla en plattform för frilansande professionella dansare och koreografer att verka i Örebro län. Detta kommer ske genom formandet av ett dans- och performancekonst-kompani och projekt som solodansfestivaler och föreställningshelger av internationella dansare och koreografer.

Den 26 och 27 september 2015 klockan 18.00 på Nya Teatern, Storgatan 21, presenteras två koreografiska verk.

Move like you have a purpose av Ellinor Ljungkvist
Small! av Robert Logrell och Sanna Blennow

Biljetter bokas på Nya Teaterns hemsida
www.nyateatern.se

Den 4 och 5 december 2015 arrangeras ”Go solo Together” på Örebro Kulturhus, av Maria Svensson, en solodans-festival där både professionella koreografer, yngre dansare och andra artister framför solo-föreställningar i olika experimentella former.

Entré betalas i dörren, men kan även bokas hos Mia Eklund, Dans i Örebro Län.

För att läsa mer om innehållet av föreställningarna, koreograferna och själva initiativet, besök ”Dance & Performance Art” på Facebook.

PS. Evenemangen stöds av Örebro Kultur- och medborgarnämnd, Örebro Region, Teatermaskinen Riddarhyttan, Fröjdans, Nya Teatern Örebro, Örebro Kulturhus, Studiefrämjandet och Studienstiftung des deutschen Volkes Berlin.