Kulturnytt från Lindesberg v. 23

Säsongsstart för Perssons Magasin

På lördag (9 juni) kl 12.00 slår Perssons Magasin i Västra Löa upp portarna för sommarens 2018. Den första omgången konstutställningar i galleriet presenterar Britta Mårds och Catarina Ingvaldsdotter (stora rummet), Sami Rahkonen (mellanrummet), Ann Björk (lilla rummet) och Katalin Hamori (kaféet).

  • Bergslagens Sparbank stöttar modellstaden i Lindesberg
  • Lindesbergs kommun: Årets kulturstipendium går till Lena Ehnvik
  • Konstnärlig gestaltning av naturreservatet Gränseskogen
  • Siggebohyttans bergsmansgård öppnar för säsongen

Lindesbergs kommun: Årets kulturstipendium går till Lena Ehnvik

Kommunens kulturskola bar frukt genom årets stipendiat. Där började musikkarriären som sedan tagit henne ut i världen. Vår stipendiat har utvecklats till en klassisk skolad operasångerska. Hon arbetar för att fler ska upptäcka operan som konstform. Vi ser fram emot fortsatt engagemang i Lindesberg och med den fortsatta karriären.

Bergslagens Sparbank stöttar modellstaden i Lindesberg

Bergslagens Sparbank stöttar – genom bankens ägare Sparbanksstiftelsen Bergslagen – Linde Fornminnes- och hembygdsförening med lokalhyra för modellstaden i Blombergska gården för hela 2018. ”En väldig lättnad”, säger Ingrid Nordmark, ordförande i föreningen som har runt 300 medlemmar: ”Nu kan vi fortsätta vårt bygge av 1920-talets Lindesberg i miniatyr”.

Konstnärlig gestaltning av naturreservatet Gränseskogen

Region Örebro län har fått nya medel för regional kulturutveckling från Kulturrådet för utvecklingsprojektet Bortom de blå bergen. Projektet – som drivs av Konstfrämjandet Bergslagen – har beviljats 300.000 kr för projektår 2 som gäller naturreservatet Gränseskogen i Lindesbergs kommun.

Siggebohyttans bergsmansgård öppnar för säsongen

På lördag den 9 juni öppnar Siggebohyttans bergsmansgård för säsongen. Kaffestugan håller öppet, butiken är nyladdad och i år är sommarens program fyllt med både musik, föreläsningar och familjeaktiviteter, skriver Örebro läns museum i ett pressmeddelande.

Läs mer om Nätverket Lindekultur