TAOS på turné

-lansturne-med-the-art-of-sweden-askersund1-web33-w300px11 juni 2013,  Askersunds kommun

Några av oss i styrelsen, Marie Johansson Gadde, Peter Ekström och Annette Alsiö, bjöd in till en informationslunch om TAOS för Askersunds kommun; tillförordnad kulturchef Annika Restadt, kulturnämndens ordförande Ronny Larsson och vice ordförande Margareta Anneborg. Även de lokala konstnärerna Jeannette Wallgren, Maria Ekström Bergström och Ylwa Eklind (två medlemmar och en nyfiken) kunde komma. Vi bjöd även in kulturchefen i Laxå kommun, som tyvärr hade förhinder.

Vi möttes i Annettes kök och trädgård ett par timmar för att informera om oss, att vi finns, vad vi står för och hur vi kan få igån en kontinuerlig dialog mellan kulturarbetare och kommunens tjänstemän och politiker. Det blev ett lyckad möte med tankar, idéer och frågor från alla håll. På gång i Askersunds kommun är ett lokalt kulturråd där även våra konstnärer ska finnas representerade. På detta finns ett beslut och en förhoppning är att, i och med detta möte, kommer förverkligandet snabbare.

De små kommunerna blir ofta lottlösa på regionala kulturmedel och här kan kanske TAOS medverka till att konsterna kommer ut i hela länet. TAOS kan inte ta på sig att vara projektledare men ska vara ett konsternas mötesplats med information för alla parter.
Vi skickade ett tack till Annika Restad och fick detta svar:

Tack själv för god lunch och trevligt möte! Jag håller med dig om att möten och samtla mellan människor är viktiga och i detta fall kan de inte ersättas av virtuella möten! Nyttigt, lärorikt och bra för våra politiker att träffa er också! Hoppas på fortsatt gott samarbete! MVH Annika