Veckans tips v. 31-32 Maria Svensson

Hej!

När regeringen i mars här i Irland beordrade alla att #Stay at Home fullkomligt exploderade sociala medier med hemmagjorda videos riktade mot barn och unga. Sånglektioner, gympa via zoom, arts & crafts, högläsning mm blev vardag. När skolor och förskolor stängdes skulle jag och en kollega precis börja ge klasser för föräldrar och deras små barn, men nu när det inte gick undrade vi om vi skulle kunna ge klasser via zoom. Det kändes inte helt rätt för vi kände varken föräldrarna eller barnen i den nya gruppen. Tiden gick och jag fick många förfrågningar om jag kunde göra något för de allra minsta. Helst vill jag inte se små barn framför skärmar men en idé växte fram. Alla videos som jag sett riktade mot barn var fulla av prat. Onödigt prat enligt min uppfattning. Så när jag fick en förfrågan att göra något till Cruinniú na nÓg som är barnens kreativa dag här i Irland så tackade jag ja och började processen att skapa en rörelse och ljud video som jag kallar Poetic Play. Tanken med filmen är att inspirera föräldrar att ta sig ner på golvet och leka med sina barn, ta fram kritor och leka fritt. Hittills har jag fått väldigt fin respons från föräldrar i både Irland och Storbritannien. Jag hoppas den kan inspirera även i Sverige.

Fortsatt skön sommar!

Maria Svensson

Läs mer om Maria Svensson på hennes profilsida

Poetic Play på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=-JsFgFjEp7Y