Veckans tips v. 33-34 Tomas Vagner

Hej, jag vill slå ett slag för Ljusstråk – denna årligen återkommande konstrunda/kulturevenemang som firar 20 år i år 2020.
I coronatider känns det som om många evenemang och spännande händelser ställs in och bokas om – men inte Ljusstråk i Nora.

Helgen den 5-6 september är själva konstrundan – men redan nu kan du se en försmaks-utställning i gamla brygghuset i Nora där alla som är med visar upp till tre egna verk. Försmak håller öppet ända fram till 6:e september tisdag till söndag mellan 11-17.

Jag som inte bor i Nora är inte med i denna förening, men jag fick äran att bli inbjuden som gästkonstnär och hänger också tre av mina verk i gamla brygghuset. Jag var där idag och tittade och blev verkligen imponerad. Alla dessa fantastiska skapare som tillsammans fyller dessa underbar lokaler är verkligen värt att besöka. Från små glasskulpturer till stora tavlor på 2×2 meter. Vill man går det självklart bra att investera i något verk man gillar, jag såg flera röda markeringar – så skynda.

Förutom själva utställningen så vill jag tipsa om området kring brygghuset. Det är vackert restaurerat med fik, restaurang och ateljér – jag är verkligen imponerad.

Mina tavlor hänger på bottenplan i det inre rummet och gör sig fantastiskt i dessa lokaler med ett fantastiskt ljusinsläpp, högt i tak och gamla slitna väggar och väl nötta golv.

Det är mitt tips denna vecka – jag hoppas ni får tid och möjlighet till ett besök – eller två.

Ljusstråk är ett nätverk med konstnärer, konsthantverkare, scenkonstnärer, dansare och artister som träffas flera gånger per år. Och en gång per slår de upp portarna samtidigt till sina ateljéer eller utställningar i andra lokaler. Ett mycket spännande och kul evenemang som uppskattas av många.

Vänliga hälsningar
Tomas Vagner
Konstnär


Ladda hem och se filmen som Tomas gjort:

https://www.theartofsweden.se/MOV/Tomas-Vagner-Nora-Brygghus.MOV

Följ gärna Ljusstråk på Facebook