Vi välkomnar tre nya medlemmar

Vi hälsar tre nya medlemmar välkomna i föreningen! Det är Del LaGrace Volcano, konstnär, Tommy Bagari, musiker och Roine Magnusson, fotograf. Du kan läsa mer om dem här.

Del LaGrace Volcano

Del LaGrace Volcano inviger Örebros nya konsthall den 28/8 -21 med sin utställning LOVE LUST LEGACY.

Del LaGrace Volcano, amerikansk konstnär och aktivist, bosatt i Örebro sedan 2006.
Del LaGrace Volcano har under flera decennier byggt upp ett unikt och mångfacetterat konstnärskap som utmanar våra föreställningar och vidgar våra erfarenhetsvärldar. Del LaGrace Volcano arbetar huvudsakligen med fotografi och film och räknas som en av de stora pionjärerna inom queer konst. Hens bildvärld innehåller referenser till både konsthistoria och populärkultur och kombinerar ett dokumentärt och ett teatralt iscensatt fotografi.
I utställningen LOVE LUST LEGACY på Örebro konsthall visar Del LaGrace Volcano ett urval av fotografi och film som undersöker föreställningar om kön, kropp och identitet. De fotografiska verken spänner över hela Volcanos 40-åriga karriär med nedslag från olika platser och personer med dess inneboende berättelser. Volcanos fotografier ger visuell röst åt de som blir avporträtterade och utmanar fördomar, rådande normer och stereotyper. Resultatet är personliga och ocensurerade porträtt av queera kroppar där vi får möta kärlek, lust och mod.
Utställningen LOVE LUST LEGACY på Örebro konsthall är den största presentationen av Del LaGrace Volcanos konstnärskap som visats i Sverige. Premiärutställningen i Örebro konsthalls nya lokaler intill det nybyggda Kulturkvarteret är en lustfylld hyllning till mångfald och öppenhet.

Läs mer på Del LaGrace Volcanos profilsida

Tommy Bagari

Musiker och kompositör, med en lång karriär och en framträdande position inom Örebro län´s musikliv. Tommy Bagari driver tillsammans med The Art of Sweden´s förra ordförande John Hayes, Bagari-Hayes Projekt. Musik med rötterna djupt ner i den folkrockliga myllan och samtidigt med tydliga influencer från irländsk musik.
Tommy har många år under turnerat land och rike runt med Lasse Ulfvensjö som trubadurer och i olika konstellationer med sitt rockband. Förutom på festivaler, klubbar, pubar och restauranger har de spelat på ett 10-tal anstalter. Tillsammans med poeten Hasse Arvidsson turnerade Tommy (och Lasse) med musik- och poesiföreställning ”Sten i strömmen”, på skolor och sjukhus inom psykiatrin.
Listan kan göras lång med vilka musiker Tommy har spelat med, bl a Ted ström, Mats Ronander m.fl.

Läs mer på Tommy Bagaris profilsida

Roine Magnusson

Roine Magnusson är fotografen som aldrig slutar att vara nyfiken. Han har sina rötter i traditionellt naturfoto men har hela tiden sökt sig vidare i formspråk, perspektiv och ljussättning. Med en bakgrund som fågelskådare har fotograferat sedan början på 90-talet och efter att ha debuterat med sin första bok vid 27 års ålder har det blivit tio böcker till.

Roine fotograferar natur som andra fotograferar mode. Han har skaffat sig nya vinklar på det svenska landskapet genom att flyga med sitt ultralätta flygplan och har rest över hela världen och fotograferat vilda djur. Han är pandaboksbelönad av WWF två gånger om, för ”Den underbara resan” med Anders Wallén och för ”Kor – en kärlekshistoria” med Åsa och Mats Ottosson. Hans bok Nära fåglar blev 2017 nominerad till Augustpriset och året efter blev han utsedd till Årets naturfotograf av Naturvårdsverket. Aktuell med boken Fågeltorn på Avium förlag, utkommer under september-2021.

Läs mer på Roine Magnussons profilsida