Medlemsdagen inställd

taos_fb

Medlems- och inspirationsdagen är inställd på grund av för få anmälningar.

The Art of Sweden inbjuder dig till
Medlems och inspirationsdag
Söndagen den 22 november 2015 kl.13.00-17.00
Heavens Door, Järntorget i Örebro

Söndagen den 22 november kl.13-17, har vi en medlems och inspirationsdag på Heavens Door, på Järntorget i Örebro.  Vi behöver kommunicera mer med varandra. Vi tror starkt på mötet i verkliga livet (IRL), där vi träffas, tar del av varandras erfarenheter och kunskaper, bryter en del av den ensamhet som ofta är kulturskaparens frihet och boja. Var med och forma föreningens framtid och verksamhet.

– Konstnären Ola Öhlin är projektledare för ”Konsten att delta”. Projektet ägs av Eskilstuna kommun och dess syfte är att lokalisera utlandsfödda kulturarbetare och ge dem möjligheter att etablera sig på den svenska kulturscenen.
– Peter Ekström informerar om:
Kulturbryggan, en alternativ kulturfond för finansiering av nyskapande kulturprojekt.
Kulturgaranti, dvs. ett styrdokument för kommuner som gör att barn i grundskolan garanteras 1-2 kulturupplevelser per år. Skulle säkerligen generera ett antal välbehövliga arbetstillfällen för kulturskapare, och samtidigt flytta fram kulturens position i samhället.
– Michael Horvath, estradpoet(och nybliven medlem), undersöker om skrattet kan gråta.
– Björn Mildh, vår webmaster, kommer att prata om hur vi kan använda internet, vår hemsida och sociala medier för att på bästa sätt nå ut till presumtiva kunder och publik.

Allmänna arvsfonden har haft ett informationsmöte och vi kommer att rapportera om möjligheterna för våra medlemmar att, med The Art of  Sweden som huvudman, ansöka medel för olika projekt.

Verksamhetsplanen vill vi naturligtvis också  diskutera med er medlemmar. Tycker Du att det låter som en bra idé, kanske vill Du vara med i ett AU som jobbar med detta. Vi behöver veta vad just Du tycker.

Vi har för avsikt att genomföra en biennal med start 2016 för våra länsbor, där våra kulturskapare gör en offentlig presentation av närproducerad kultur. Denna biennal ska visa länsborna vad som försiggår och skapas i länet och dessutom ge våra medlemmar en eller flera arenor att få visa upp sig på. Vi hoppas att detta ska inspirera till nyskapande och oväntade möten. Vi är även öppna för att samarbeta med olika aktörer för att genomföra dessa projekt.

Vi fortsätter att värva medlemmar från hela länet i de yrkessektorer vi som förening vill omfatta. Vårt mål är att ha minst 200 aktiva medlemmar (i nuläget är vi cirka 150 stycken).

Vi bjuder på en smarrig lunch och för att vi och Heavens Door ska kunna planera för detta så behöver vi en föranmälan. OSA, fredag 20/11 kl.15.00

Varmt välkomna!!!

Tiden är naturligtvis begränsad men programmet kan fortfarande utökas något. Har ni förslag på ämnen och/eller föreläsare hör av er snarast så ska vi försöka hörsamma era önskemål. Detta och anmälan gör ni via info@theartofsweden.se

(Uppdaterad 2015-11-19)